Nieuwsbericht Denk mee, doe mee, groei mee... en wat heeft u nodig van de gemeente?

Gepubliceerd op: 16 oktober 2017 12:55

Hoe kan de nieuwe gemeente inwonersinitiatieven en vrijwilligerswerk het beste ondersteunen? Met een online enquête zoeken we naar het antwoord op deze vraag. Doet u ook mee?

Inwoners voorop in Het Hogeland

Misschien bent u als inwoner van Bedum, Winsum, De Marne of Eemsmond betrokken bij een initiatief in uw dorp of buurt, of heeft u hierover gehoord? In ons gebied zijn veel van dit soort prachtige initiatieven van inwoners te vinden. Inwoners organiseren activiteiten en doen vrijwilligerswerk om hun eigen leefomgeving te verbeteren, of vormen zelfs een coöperatie. Het kan hier gaan om sport, groen, verkeer maar ook om jeugd en zorg.

Samen sterker

De gemeenten Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond gaan op 1 januari 2019 verder als één gemeente: Het Hogeland. Een gemeente waar inwoners met al hun plannen, ideeën en dromen voorop staan. Die het belangrijk vindt om inwonersinitiatieven (nog meer) ruimte en ondersteuning te bieden. Dat is ook een visie die past in deze tijd: een samenleving waarin steeds meer inwoners zelf het heft in handen kunnen nemen. Medewerkers van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond spreken de komende weken met zoveel mogelijk verschillende partijen, (vrijwilligers)organisaties en inwoners uit de vier gemeenten over hoe we het beste ruimte kunnen bieden aan inzet van inwoners.

Wat vindt u als inwoner van Bedum, De Marne, Winsum of Eemsmond?

• Hoe kan de nieuwe gemeente initiatieven en vrijwilligerswerk van inwoners het beste ondersteunen?
  • Wat heeft u, als inwoner met plannen, ideeën of dromen voor uw dorp of buurt, nodig van de gemeente? We horen het graag van u!

Vul het formulier in en laat het ons weten!

Meer informatie

De informatie die we ophalen, wordt opgenomen in de visie 'Inwonerkracht' die de BMWE-gemeenten opstellen. Lees meer over deze visie, en de weg er naartoe, op de pagina Inwonerkracht. Liever een persoonlijk gesprek hierover of specifieke vragen? Laat het ons weten per mail: inwonerkracht@bmwe-gemeenten.nl.

'Inwoners voorop in Het Hogeland' is de naam voor het visietraject 'Inwonerkracht' van de BMWE-gemeenten, op weg naar de nieuwe gemeente Het Hogeland.