Nieuwsbericht Ruimtevaarder André Kuipers opent Het Hogeland-Plein voor Promotiedagen

Gepubliceerd op: 16 oktober 2018 16:00

Wat hebben de nieuwe gemeente Het Hogeland en astronaut André Kuipers met elkaar gemeen? Ruimte!

Ruimte is ondernemen, kansen benutten, wonen, leven, plannen maken. Dat is waar de nieuwe gemeente Het Hogeland voor staat en dat is wat we, tijdens de Noordelijke Promotiedagen op 6 en 7 november in Martiniplaza, volop uitdragen. De nieuwe gemeente presenteert zich dan voor het eerst aan het grote publiek. Daar hoort een stand bij die indruk maakt en daar hoort ook een gast bij die indruk maakt. En die hebben we gevonden! Niemand minder dan ruimtevaarder André Kuipers opent Plein Het Hogeland, samen met de portefeuillehouders Economische Zaken, burgemeesters Marijke van Beek, Koos Wiersma, Erica van Lente en wethouder Harmannus Blok.

Kuipers geeft op uitnodiging van Het Hogeland een gastcollege over zijn ervaringen in de ruimte. In een lezing vol humor en bijzondere verhalen vertelt hij over zijn ruimtereis en zoomt hij vanuit de ruimte in op de aarde, Nederland en Het Hogeland. De portefeuillehouders Economische Zaken schetsen de ruimte die de gemeente Het Hogeland heeft voor nieuwe initiatieven en ontwikkelingen. Kortom: Ruimte om te ondernemen.

Vanuit Plein Het Hogeland geven medewerkers informatie over de economische pijlers van de nieuwe gemeente. Zoals Technologie, energie, duurzaamheid en innovatie in de Eemhaven, Visserij, De kansen voor het MKB, de agrarische sector en natuurlijk Recreatie en Toerisme.

Interesse? Meld je dan nu aan via deze link: https://www.promotiedagen.nl/evenement/andre-kuipers

Ruimtevaarder André Kuipers opent Het Hogeland-Plein voor Promotiedagen