Nieuwsbericht Plein Het Hogeland presenteert: Astronaut André Kuipers en een elektrische deelauto voor iedereen!

Gepubliceerd op: 31 oktober 2018 12:45

Wat hebben de nieuwe gemeente Het Hogeland en ruimtevaarder André Kuipers met elkaar gemeen? Ruimte! André Kuipers is er geweest, Het Hogeland heeft het.

Ruimte is ondernemen, kansen benutten, wonen, leven en plannen maken. Ruimte is hét thema waarmee de nieuwe gemeente Het Hogeland zich voor het eerst publiekelijk profileert, tijdens de Noordelijke Promotiedagen op 6 en 7 november in Martiniplaza in Groningen. Op uitnodiging van Het Hogeland geeft André Kuipers een gastcollege over zijn bijzondere ruimtereizen.

Eerste elektrische deelauto van Het Hogeland

De Ondernemersverenigingen van Winsum en Bedum en de vier gemeenten presenteren zich voor het eerst gezamenlijk op Het Hogeland-Plein. Waarin dit jaar veel aandacht is voor duurzaamheid. De eerste elektrische deelauto in Het Hogeland wordt gepresenteerd. Een auto uit Winsum, die op lokaal opgewekte energie van 'Energie voor Ons' kan rijden, waarschijnlijk als standplaats Leens krijgt en door inwoners, bedrijven en gemeente gebruikt kan worden.

Waterstofeconomie

De Coalitie 'Duurzame haven Lauwersoog' demonstreert met een maquette van een vissersboot hoe schepen op waterstof kunnen varen. NG Shipyards uit Lauwersoog heeft zich samen met andere partijen verenigd in de coalitie die onderzoekt hoe zoveel mogelijk schepen voortgestuwd kunnen worden met het milieuvriendelijke waterstof, waaronder De Ecolution. De zeilboot van wijlen astronaut Wubbo Ockels en het vlaggenschip van de Noordelijke waterstofeconomie en onderdeel van het Top Dutch programma.

Op de zeepkist

Wilco Stollenga, oprichter van Agrifly beklimt de zeepkist voor een gastcollege over de eerste 5G gestuurde drone van Nederland en hoe hij die inzet om de groei van gewassen te verbeteren. Met een camera aan boord van de drone maakt hij beelden die de staat van gewassen haarscherp weergeeft.

Wendy Boonstra van Abrahams Mosterdmakerij uit Eenrum vertelt op de zeepkist wat de echte Groningse mosterd zo bijzonder maakt. Een mosterd die bovendien steeds Groningser wordt nu het ook lukt om de scherpste zwarte mosterdzaadjes op Groninger bodem te telen. Natuurlijk neemt ze lekkers om te proeven mee.

Interesse? Meld je dan nu aan via deze link: https://www.promotiedagen.nl/evenement/andre-kuipers

Ruimtevaarder André Kuipers opent Het Hogeland-Plein voor Promotiedagen