Nieuwsbericht BMWE-raden nemen visie inwonerkracht aan

Gepubliceerd op: 18 april 2018 15:50

De raden van Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond hebben ingestemd met de visie ´Inwonerkracht: inwoners voorop in Het Hogeland´. De visie geeft aan op welke manier inwoners en gemeente samen kunnen werken aan het nog leefbaarder maken van het mooie gebied van de nieuwe gemeente Het Hogeland. De visie Inwonerkracht is hier te lezen: Visie inwonerkracht 'Inwoners voorop in Het Hogeland'.

Nieuwe werkwijze

De komende tijd vertalen de BMWE-gemeenten de visie naar een plan van aanpak met daarin een nieuwe werkwijze. Daarmee kan gemeente Het Hogeland, waarin de BMWE-gemeenten vanaf volgend jaar opgaan, straks optimaal ruimte geven aan 'inwonerkracht'. De BMWE-gemeenten stellen die nieuwe werkwijze op samen met inwoners, medewerkers, bestuurders en raadsleden.

Behoefte

Inwoners van de toekomstige gemeente Het Hogeland hebben behoefte aan een gemeente die oplossingsgericht is, durft te experimenten en los te laten. Een gemeente die niet regisseert maar expertise aanbiedt, faciliteert en begeleidt. Dat zijn conclusies uit gesprekken en enquêtes met inwoners die de BMWE-gemeenten hielden in het proces om te komen tot de visie Inwonerkracht. De visie is daarnaast gebaseerd op huidige sociaal maatschappelijke veranderingen, een recente kijk op lokale democratie en de visie Ruimte! die eerder is opgesteld voor de nieuwe gemeente Het Hogeland.

Meer informatie leest u bij de pagina over 'Inwoners voorop in Het Hogeland'.

Inwoners voorop in Het Hogeland