Nieuwsbericht Nieuwe griffier voor Het Hogeland

Gepubliceerd op: 05 april 2018 08:55

Pieter Norder (49) is op 4 april 2018 voorgedragen als beoogd raadsgriffier voor gemeente Het Hogeland. Na het officiële besluit kan Pieter op 1 juni 2018 starten met zijn werk als eerste ambtelijk adviseur van de gemeenteraad. Pieter Norder is op dit moment griffier van de gemeente Oldambt, ook een heringedeelde gemeente.

Pieter begon zijn griffierscarrière bij de gemeente Vlagtwedde in 2002. Hij werkte daarna nog als griffier voor de gemeente Slochteren voordat hij in 2010 overstapte naar de gemeente Oldambt. Pieter Norder: "De rode draad in de toekomstvisie 'Ruimte!' is dat de gemeente dicht bij haar inwoners wil staan. Daarvoor is een goed samenspel van alle partijen van groot belang. Van raad én college, van medewerkers, organisaties én inwoners. Samen kom je verder! Ik vind het heel mooi dat ik, samen met mijn team, in deze verbinding een rol kan spelen."

Voorzitter Theo de Vries van de raadsprojectgroep Inrichting Griffie geeft aan dat de groep erg blij is om Pieter Norder te kunnen voordragen. "We zochten iemand met visie op het realiseren van nieuwe ontwikkelingen in een dynamische omgeving. En daarbij ook nog sterk ontwikkelde sociale, communicatieve en coachende vaardigheden. Beide elementen zien we in hem. We zien uit naar een prettige samenwerking."

De raadsprojectgroep Inrichting Griffie heeft Pieter Norder gisteravond voorgedragen als beoogd griffier aan de raadsklankbordgroep van de BMWE-gemeenten. De raadsklankbordgroep heeft de voordracht overgenomen. Op 26 april 2018 vindt de formele benoeming plaats in de raadsvergadering van Eemsmond. In de raadsprojectgroep Inrichting Griffie zijn raadsleden uit alle vier de BMWE-gemeenten vertegenwoordigd. Bij de werving en selectie van de griffier is Burgemeester Erica van Lente van de gemeente Bedum als adviseur namens de stuurgroep herindeling BMWE toegevoegd aan de raadsprojectgroep. De raadsprojectgroep is ondersteund door werving- en selectiebureau Castanho.

Pieter Norder griffier
Pieter Norder