Nieuwsbericht Verkiezingswebsite Het Hogeland helpt inwoners stem te bepalen

Gepubliceerd op: 20 september 2018 20:25

Geef kleur aan Het Hogeland.' Met dit motto hoopt de toekomstige gemeente Het Hogeland zoveel mogelijk mensen op 21 november naar de stembus te krijgen. Om stemgerechtigden te helpen hun stem te bepalen, is op vrijdag 21 september de verkiezingswebsite www.hethogeland.nl gelanceerd.

Op de site vinden inwoners praktische informatie over de verkiezingen. Zoals info over stempassen, machtigingen, locaties en openingstijden van de stembureaus. De kandidaten waarop gestemd kan worden, zijn vanaf 12 oktober te vinden op de site. En natuurlijk zijn er links naar de websites van politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen. Waar staan zij voor? Hoe zien zij de toekomst van de nieuwe gemeente Het Hogeland? Kortom: voor alle inwoners van Bedum, Winsum, Eemsmond en De Marne absoluut een bezoekje waard.

Invloed op eigen leefomgeving

Dat vindt ook burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond. "Hiermee helpen we onze kiesgerechtigde inwoners om op 21 november goed geïnformeerd naar de stembus te gaan. Ik roep iedereen op dat ook te doen. Want het gaat om belangrijke zaken die onze inwoners direct aangaan. Denk maar aan het winkelcentrum waar je boodschappen doet, de scholen waar je kinderen heen gaan, werkgelegenheid, zorg en bijstand, noem maar op. Als gemeente willen wij dichtbij onze inwoners staan. Daarom hopen wij dat zoveel mogelijk mensen gebruik maken van hun stemrecht."

Nieuwe gemeentewebsite

www.hethogeland.nl blijft ook na de verkiezingen bestaan. Vanaf januari is dit het adres waar inwoners van de gemeente Het Hogeland alle informatie en dienstverlening van hun nieuwe gemeente vinden.