Nieuwsbericht Welk logo voor de nieuwe gemeente Het Hogeland spreekt ú aan?

Gepubliceerd op: 12 februari 2018 13:05

De gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond worden straks samen één  gemeente: Het Hogeland. Uw gemeente. Een gemeente waarin Ruimte! centraal staat.

Bij onze nieuwe gemeente hoort ook een nieuw gezicht. Herkenbaar, fris, eigentijds. En tijdloos tegelijk. U vindt het straks in verschillende uitingen terug, bijvoorbeeld de website, op de auto's van de gemeente en in gemeentelijke correspondentie.

Ontwerpbureau Dizain uit Groningen heeft twee ideeën voor het gemeentelogo uitgewerkt. Bij de uiteindelijke keuze willen wij u, inwoners uit de BMWE-gemeenten, graag betrekken. Welk logo spreekt u het meeste aan? U heeft tot en met 19 februari a.s. de mogelijkheid om hier uw stem uit te brengen. (Update: u kunt niet meer stemmen!)

Logo 1: de H

Logo 1

In dit ontwerp is een aantal karakteristieke elementen uit Het Hogeland in de vorm van illustraties in een prominente letter 'H' verwerkt. Elementen zoals borgen en grote statige boerderijen, dorpen, molens, akkers, weidsheid, veeteelt, groen, het Wad, dijken en de zeearend. In dit logo is ook een jongetje met een vlieger herkenbaar. Hij staat symbool voor de nieuwe jonge gemeente Het Hogeland waar volop mogelijkheden voor groei en ontwikkeling zijn.

Logo 2: Ruimte!

Logo 2

Dit ontwerp verbeeldt Ruimte! in letterlijke en figuurlijke zin. Ruimte voor inwoners, voor natuur, voor initiatieven, voor water, voor ondernemers, voor elkaar. Om ruimte zichtbaar te maken, moeten we de ruimte markeren. Met piketpalen bijvoorbeeld. De piketpalen in dit logo staan symbool voor het bieden van perspectief en voor de ruimte die de gemeente Het Hogeland wil geven en die u wilt krijgen en voelen.