Nieuwsbericht Welk ontwerpbureau geeft een gezicht aan onze nieuwe gemeente Het Hogeland?

Gepubliceerd op: 20 november 2017 16:10

De vier gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond gaan met elkaar herindelen en verder als één gemeente: Het Hogeland. Wij zijn op zoek naar nuchtere ontwerpbureaus die mooie en originele ideeën hebben voor een passende huisstijl: fris, betrokken, eigentijds en uitnodigend. We nodigen ontwerpbureaus met vernieuwende ideeën voor het gezicht van de gemeente Het Hogeland van harte uit om zich aan te melden.

De opdracht:

Ontwikkel een huisstijl - logo, kleuren-, vormen-, en beeldentaal en gebruik van lettertypen - voor de nieuwe gemeente Het Hogeland. U kunt zich laten inspireren door de visie Ruimte! en overige relevante documenten, waarin overzichtelijk staat beschreven waar wij met onze nieuwe gemeente naar toe willen. Het ontwikkelen van een huisstijlhandboek maakt ook onderdeel uit van de opdracht.

Wat vragen we van u als bureau:

• Ervaring met de (gemeentelijke) overheid
• Ervaring met huisstijlprojecten, met digitaal als uitgangspunt
• Een portfolio die aansluit op de opdracht en die gericht is op kwaliteit en duurzaamheid
• Beheersing van alle designdisciplines
• Affiniteit/feeling met onze regio
• Flexibel, toegankelijk en gericht op samenwerking
• Garantie van personele continuïteit gedurende het project

Inschrijven

U kunt zich tot 12 december 2017, 12.00 uur voor de opdracht 'Ontwikkeling huisstijl Het Hogeland' inschrijven. Dit kan uitsluitend online:

1. u vult het inschrijfformulier (Word-bestand) in en ondertekent deze. In het formulier vragen wij u onder meer om minimaal drie referentieprojecten te benoemen.
2. u vult het aanmeldingsformulier ontwerp huisstijl Het Hogeland (webformulier) in.
3. u voegt het onder 1. genoemde Word-document toe aan het webformulier onder 2., alsmede een heldere motivatie, een beschrijving van de werkwijze/filosofie van uw bureau en een overzichtelijke offerte.
4. u verzendt dit webformulier vergezeld van de onder 3. genoemde bijlagen.

Een aantal relevante documenten kunt u downloaden op de website www.bmwe-gemeenten.nl en onder aan dit bericht.

Proces

Na alle inschrijvingen maakt een selectiecommissie in de week van 12 december op basis van de motivatie, werkwijze en offerte een keuze uit drie ontwerpbureaus. Vervolgens wordt er één ontwerpbureau gekozen dat drie varianten voor de nieuwe huisstijl gaat uitwerken. De inwoners van de BMWE-gemeenten worden half februari betrokken bij de uiteindelijke keuze van het logo voor Het Hogeland. In 'Vraag & Antwoord'  leest u meer over de achtergrond van deze opdracht.

Inschrijfformulier huisstijl Het Hogeland.docx

Vraag & Antwoord.pdf

Criteria.pdf

Overzicht huisstijldragers Het Hogeland.pdf